Tip:
Een rit voeg je aan je planning toe door in het
kalenderoverzicht op de gewenste afstand te klikken
Er verschijnt een vinkje bij de geplande rit en hij komt in je planningsoverzicht.
Tip:
resultaten van ritten bewerk je op je persoonlijke pagina. Dit is centrale plek om onderhoud te plegen op jouw Marathonbiking.NL omgeving.Klik hier om daarheen te gaan. Je bereikt de pagina ook via de link Persoonlijke pagina
Tip:
Rit verwijderen uit je planning? klik op in je geplande ritten hieronder.de rit wordt dan verwijderd..
Tip:
Klik hier om je log van de rit te bekijken of je gegevens van de rit te wijzigen.
Tip:
Wil je deze rit echt verwijderen uit je planning?
zo ja klik dan maar op het icoon...
klik voor detailinformatie over deze rit..
Tip:
Klik hierop om de rit toe te voegen als gereden..
Dit kan natuurlijk pas als de datum geweest is.
Tip:
klik op deze afstand en de rit wordt gepland...
Je hebt deze rit in je planning opgenomen...
Je hebt deze rit toegevoegd als gereden...
Deze optie geeft de totaalscore weer
gebaseerd op het gemiddelde van alle facetten
van de waarderingen die alle bikers gegeven hebben.
Hoe waarderen we de beklimmingen?
score is het gemiddelde van alle waarderingen.
Hoe waarderen we de Afdalingen?
score is het gemiddelde van alle waarderingen.
Hoe waarderen we het parcours?
score is het gemiddelde van alle waarderingen.
Hoe waarderen we verzorging?
score is het gemiddelde van alle waarderingen.
Hoe waarderen we de organisatie?
score is het gemiddelde van alle waarderingen.
Hello Visitor! There is no English version yet. Would you like an english version?
If there are enough requests I will put effort in translation. To add your request click the flag.. Thanks for visiting and enjoy your stay!

Peter
vorige pagina..
Ritinformatie
gemiddelde score op basis van alle commentaren.
beklimmingen
8
afdalingen
7.8
parcours
8.2
verzorging
7.8
logistiek
7.8
prijs/prestatie
7
Meer informatie
 Alle meningen (13)
 Alle resultaten
 De planning voor dit jaar
 Storyboardverhalen over rit.
welkom GAST!

Dit is de kalenderpagina van de site. Om deze pagina draait allesje vindt hier het uitgebreide overzicht van Mountainbike marathons -en raids!door heel europa. Als lid zijnde tref je hier extra informatie aan over namelijk de discipline Mountainbikemarathon!
Dus word lid!


Dit jaar gepland door bikers
25/8Nationalpark bike marathonScuolZwitserland 8.35: gemiddelde van alle user ratings
Nog vrij onbekend, maar de specs liegen er niet om. Kijk ook eens even naar de MPI score, dit moet een een topmarathon zijn.
Van de off. website :Landschaftlich gesehen ist das Rennen unschlagbar. Über die traumhaft saftigen Wiesen und Alpen, beginnend im schönen Arvenwald von S-charl bis über das beruhigende, kraftspendende Blau des Lago di Livigno wieder hinunter in die Bergwelt des Engadins. Geniessen Sie die atemberaubende Landschaft, die prickelnde Atmosphäre und die gewinnende Bündner Gastfreundschaft rund um den einzigartigen Schweizerischen Nationalpark.
Rit
informatie
Afstanden
hoogtemeters
134 4010106 287047 840
Terreinzwitserse alpen
Karakter van de ritalpenmarathon
Bijzonderhedenlijkt met zwitserse degelijkheid georganiseerd.
Organisatie informatie
websiteWWW.BIKE-MARATHON.COM
contact infoOK Nationalpark Bike Marathon
c/u Scuol Tourismus
CH 7550 Scuol.
inschrijfgelddiverse prijzen. zie off. website
start informatie:De finish is altijd in SCUOL. er zijn verschillende vertrekplaatsen. Zie website.
Meningen van bikers over deze ritoverall waardering
MICHEL GERRITSEN8/09/200422:25:00Samen met een aantal Duitse vrienden hoorden we van de Nationalpark Bike Marathon. Aan deze wedstrijd zouden met name veel Zwitsers en Iltalianen deelnemen. Deze wedstrijd maakt deel uit van de Zwitserse wedstrijdserie IXS Swiss Bike Classic en de serie Mille Mountains 1000. Bij aankomst in het plaatsje Scuol bleek al snel dat de natuur in een woord geweldig is. Vrijdags (de dag voor de rit) kregen we een starterspakket met daarin een bidon het startnummer voorzien van je eigen naam en enkele energierepen. Voor ongeveer 66 euro startgeld kreeg je een ontbijtje aangeboden voor de race en een perfecte verzorging gedurende de race. De rit was 143 km en er waren in totaal 3950 HM. Een looppassage van ongeveer 500 hm maakte deel uit van de Marathon. Er waren veel mensen onderweg die ons aanmoedigden met koeienbellen en een gedeelte van het parcours ging door Italie. Ik heb genoten van deze marathon en ik kan het iedereen aanraden om deze wedstrijd een keer te rijden.
8.2
ROY ELBERS5/10/200719:26:57Goed georganiseerde Alpen Marathon, mag van mij zeker in het rijtje van de bekende Zwitserse Klassiekers komen!
7.3
LEON30/08/201223:28:17De eerste 50 km kruipend vooruit gekomen. Zo slecht is het nog nooit gegaan en ik dacht even aan stoppen. Het schitterende landschap bracht me er weer bovenop. De mooiste marathon die ik ooit gereden heb in de Alpen. Deze moet je op je CV hebben staan.
7.7
WILLEM1229/08/200508:38:10De zwitserse alpenmarathon met het mooiste landschap. Moet je een keer gedaan hebben. Alle mooie zaken zitten helaas wel in de 1e 75 km, daarna is het nog een eind naar huis :) Organisatie is goed, maar gaat uit van zelfredzaamheid van de deelnemers.
8.5
POTTSER29/08/200521:10:44Volgens velen een van de mooiste zwiterse marathons. Landschappelijk zeker de eerste 90 kilometer een fantastisch parcours. De marathon is zeker minder groots dan de Cristalp, maar heeft juist daardoor iets heel bijzonders. Een kleine week na alle overstromingen in de omgeving zo'n evenement neerzetten is een topprestatie. De gastvrijheid onderweg is eveneens perfect. Moet je zeker een keer gereden hebben.
8.8
LAZYLAD28/08/200521:15:49De super mooie omgeving aan de italiaanse zijde is echt adembenemend. Verder erg leuk dat een deel van het wk parcours in Livigno was opgenomen in het marathon parcours. Erg mooie afdalingen langs ravijnen, maar ook minder spannende over schotterwegen. De klimmen zijn pittig maar goed te fietsen, mede door de vlakke ondergrond (overwegend schotter en asfalt). De enige looppassage bij de Paso Chaschauna is lang +/- 500hm overbruggen, waarbij 't eerste deel (200 hm) behoorlijk stijl is. Na de paso volgt een behoorlijk technische en stijle afdaling gevolgt door een lange afdaling door weidegebied en bos. Laatste 40km van het parcours waren gewijzigd t.g.v. de 'regenramp' in de alpen die ook daar flink z'n sporen had achter gelaten. Daardoor klopte het hoogteprofiel niet meer en moest je maar afwachten wat volgde en dat waren toch nog zeker 6 pittige maar niet al te lange klimmen die na zo'n afstand toch pijn doen. Ook een 'lekkere' modderpoel-passage behoorde nog tot het toetje. Organisatie was qua bevoorrading OK, echter te weinig reparatieposten en qua entourage een stuk minder dan Cristalp of SBM. Misschien kwam dat laatste ook door het regenachtige weer.
7.3
GABE28/08/200523:50:53geen specifiek commentaar gegeven
7.8
J.KLINKENBERG20/09/200513:02:16Dit is absoluut een aanrader. Geef toe de inschrijfkosten zijn relatief hoog maar dan heb je ook wat. Het parcours bestaat uit 1 grote ronde rondom het Nationalpark. Er zijn 3 startplaatsen voorzien. Er is voor vervoer gezorgd naar startplaats 2 en 3 waar je ook je spullen kunt afgeven die terug moeten naar de finish. De omgeving is werkelijk adembenemend. Het is en blijft een alpenmarathon dus moet er behoorlijk geklommen (en gelopen) worden. De verzorging onderweg is prima geregeld. Edit 2005: parcours door de noodzakelijke wijziging ivm zware regenval nog zwaarder geworden. (+- 200 hm extra)
8.7
PEDALPETE2/09/200814:31:37geen specifiek commentaar gegeven
6
SPEED HANZIE2/09/200514:18:53De mooiste marathon die ik ooit al gereden heb.Heel prachtige uitzichten.Bijna constant op,of tussen bergen(met veel gruis),bosrijke omgeving ook.Een heel lange startklim,bijna volledig op asfalt(rond 23km).Passage in Livigno was iets minder.Heel mooie passage naar Pass Chaschauna(rond 12-15% steiging).Heb daar tot op 300m van bevoorrading(500m van top)kunnen mtb.Slechts klein deel van renners was tot zoiets in staat.Tevens was dat het steilste stuk van de marathon.Dan mooie,steile singletrack-afdaling richting S-chanf.Daarna is het rond de 45km golvend parcour richting aankomst.Door overvloedige regenval voorbije week wel wat veranderd laatste deel van de marathon van parcour.Een van de minst technische marathons in Zwitserland.Had wel 144.50km op teller staan,hm waarschijnlijk meer dan 4100.Bevoorrading,uitpijling in orde.De marathon die je zeker eens moet fietsen.Bekijk maar eens foto's-beelden op hun website,en je bent verkocht.GEWOON EENS DOEN.
8.7
GEERTB16/09/200813:45:14In koers enkel de Livigno-strecke gedaan (71km) maar daags voordien ook het andere deel gereden, dus ken het ganse parkoers. 4 zware klims meteen na elkaar waarvan de laatste (Cashauna) een heel steile waar enkel de hééél goei op de fiets kunnen blijven. Daarna een stuk valsplat van wel 40 km overwegen naar beneden maar met pittige klimstroken erin en naar het einde toe nog best veel klimwerk, er lijkt geen einde te komen aan het stuk alvorens de korte slotafdaling begint. Al bij al knap parkoers, vooral het eerste deel.
7.8
BRAINFOOD16/09/200719:00:405
5
LEGEND10/09/201213:30:58Dit is een marathon die je eens gereden moet hebben. Mogelijk ken je hele stukken uit de Craft TransAlp maar het absoluut de moeite waard. Het gaat dwars door de Stelvio natuurgebieden. Je krijgt bij elke pauze verse bidons met wat je graag wilt repen, energie en coca cola bij de laatste pauze plaatsen uitgereikt. Wel vroeg opstaan en rekening houden dat het op zaterdag of zondag gaat plaatsvinden.
9.2



Reclame en sponsors.